Somnus

Natuurlijk slapen!

SOMNUS boxsprings en matrassen zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen,  gecombineerd met de meest innovatieve veertechnieken. Zo biedt een SOMNUS bed een weldadig comfort, een perfecte ondersteuning van het lichaam én een optimale warmte- en vochtregulatie. Wat bijdraagt aan fris en gezond slapen! Allemaal met de hand gemaakt volgens traditioneel Engels vakmanschap.

Uitgangspunten die SOMNUS zo bijzonder maken:

Natuurlijk

Duurzaam

Handgemaakt

Innovatieve veertechnologie

Somnus natuurmatras natuurlijk slapen duurzaam handgemaakt boxsprings en matrassen met wol en paardenhaar exclusief bij Nico van de Nes
Somnus natuurmatras natuurlijk slapen duurzaam handgemaakt boxsprings en matrassen met wol en paardenhaar exclusief bij Nico van de Nes

Écht vakmanschap
Somnus is een merk van Harrison Spinks; een Engels familiebedrijf dat al sinds 1840 gespecialiseerd is in het maken van bedden volgens de traditionele ambacht. Alle Somnus bedden worden met veel aandacht en precisie helemaal met de hand gemaakt in eigen fabriek. Dat voel je niet alleen; dat zie je ook! Een van de oude ambachten is dat de matrassen met de hand worden voorzien van 'sidestiching'. Hiermee worden de veren aan de stof van het matras vastgezet voor een goede stabiliteit door de jaren heen.

Natuurlijke materialen 
"Lekker slapen begint op de boerderij!" is een motto van Somnus. In de matrassen zijn de meest luxe natuurlijke materialen verwerkt. Zoals  Cashmere, Zijde, Hennep, Egypstische katoen, paardenhaar, mohair en verschillende soorten wol van schapen van eigen land. Het dikke pakket van natuurlijke vulmaterialen van een Somnus matras zorgt voor de beste warmte- en vochtregulatie. Bovendien zorgen deze materialen voor een natuurlijk en fris klimaat in je matras, wat bijdraagt aan een gezonde nachtrust.

Innovatieve veertechnologie
Het weldadige comfort van een Somnus matras komt door een unieke combinatie van heel veel verschillende soorten veren. Deze lagen zorgen voor een perfecte drukverdeling waardoor het lichaam volledig wordt ondersteunt. Alle veren in een Somnus bed (dit kan oplopen tot wel 42.600 stuks) worden in eigen fabriek gemaakt door zelf ontwikkelde machines.

Duurzaamheid
Somnus heeft zijn eigen boerderij en fabriek en gebruikt uitsluitend natuurlijke en plantaardige materialen. Ook tijdens het productieproces wordt er bewust met dier en milieu omgegaan. De bedden worden gemaakt zonder uitstoot van vervuilende gassen en in een schone, natuurlijke omgeving. Klik hier als je het leuk vindt hier meer over te weten te komen.

Harrison Spinks (de makers van het merk SOMNUS) in 30 seconden:

SOMNUS is in Noord-Holland exclusief verkrijgbaar bij NICO VAN DE NES

Enkele modellen uit de uitgebreide collectie van SOMNUS: